Stickning

Koftan trasmatta

Jag brukar inte vara den som hoppar på teststickningar eftersom jag har lite svårt att hålla mig till deadlines. Jag har bara gjort en teststickning tidigare och den blev jag klar med efter att mönstret publicerades. Men koftan Trasmatta var bara för söt för att inte ge teststickning ytterligare en chans. Det gick sådär bra att hålla sig till deadlinen. Koftan blev klar en månad efter utsatt datum och det tog nästan ytterligare en månad innan den fick knappar och fotats av.

Från början började jag att sticka den med en gul bas och skulle kombinera den med lite blandade färger. Men det resulterade i en gräslig färgkombination som såg bättre ut när nystanen låg bredvid varandra än de gjorde uppstickande. Så jag repade upp och bytte ut majoriteten av nystanen mot färger som gick i den rosa-lila skalan istället. Det resulterade i en mer harmonisk kofta.

Det är en rolig och varierande stickning. Så jag rekommenderar den om man har många restgarner som man inte vet vad mans skall göra med.

Mönster: Trasmatta cardigan av Isabelle H
Storlek: 3-6 månader (men den blev lite stor så den är en 9-12 månader egentligen)
Stickor: 3 mm & 3,5 mm
Garn: En blandning mellan Rauma finull, Ullcentrum Öland och Kampes
Svårighetsgrad: 🧶🧶

4 reaktioner till “Koftan trasmatta

  1. Tack! Det går nog att göra något liknande i vuxenstorlek, det finns ju en relativt ny bok om hönsestrikk som har lite liknade mönsterborder i sitt bibliotek 😊

   Gilla

 1. Okej nuuu fattar jag varför den lila var tråkig haha för detta ser ju SÅ KUL ut att sticka!? Och SÅ FINT! Alltså så megamegafint! Älskar färgerna och alla mönster och blir hemskt flerfärgssticksugen själv. Vilken karamell!

  Gilla

  1. Haha ja det är så tråkigt med enfärgad stickning om man jämför med flerfärgstickning. Det är mer givande för en sticklust när det är lite variation i det man skapar 😊 Tackar för de fina orden!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s