Stickning

Poms lilla kofta

I december 2018 började jag sticka på barnkoftan Poms lilla kofta, men den hamnade rätt snart i UFO-högen. Under den tid som koftan har legat i UFO-högen har jag funderat på att repa upp den. Men eftersom jag hade kommit lite mer än halvvägs med koftan kändes det mer rimligt att slutföra den. Så när det var dags för Sypeppens årliga UFO-månad åkte koftan upp ur högen med UFOn och blev klar med en vecka kvar till deadline. Koftan är i storlek 2 år och är stickad i Kampes två-trådiga garn på stickor 3,0.

Så varför hamnade den i UFO-högen? Det berodde dels på att det var så fruktansvärt tråkig stickning. Jag hatar slätstickning, så jag vet egentligen inte varför jag började sticka på den från första början. Men framförallt berodde det på hur mönstret är skrivet. Mönstret kändes otydligt och förvirrande vilket inte funkade för mig. I och med att jag upplevt exakt samma sak med ett annat av designerns mönster var detta antagligen sista gången jag stickade något av henne.

Detta är mitt bidrag till månadens Sypeppen på temat UFO

4 kommentarer på “Poms lilla kofta

 1. Trist att det va så tråkig stickning! Men så kan det ju vara ibland. Hoppas i alla fall att det känns skönt nu när den är klar, för fin blev den ändå! 😉

  Gilla

 2. Så tråkigt att mönstret var otydligt och stickningen tråkig men BRA JOBBAT som fick den färdig trots det! Tycker kombon med det plommonlila garnet och de fina knapparna är så underbar. Känns som något en Elsa Beskow-karaktär skulle ha på sig ❤

  Gilla

  1. Åh tack! ❤️ Det känns lite underligt att omnämnas i samma mening som Elsa Beskow. Hon var ju verkligen en mästare inom sin konstart och någon vars verk jag uppskattar.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s