Stickning

Spräckliga sockor

Sy och Hantverksfestivalen 2018 köpte jag ett spräckligt vitt garn från Manduzana och i höstas blev det äntligen dess tur att hamna på stickorna. Problemet var att det var lite svårt att hitta ett mönster som gjorde att garnet verkligen kom till rätta. Så det slutade i att jag gjorde ett par helt slätstickade sockor. Det gjorde liksom att färgerna kom till sin rätt.

Sockorna fick en mudd med vridna räta maskor och en häl med förkortade varv. Tyvärr töjde de ut sig fruktansvärt mycket efter blockning och första användning att det nog kommer bli så att jag förr eller senare repar upp dem och gör om dem på nytt.

Stickor: 2,5 mm
Garn: Manduzana Sock

4 reaktioner till “Spräckliga sockor

  1. Ja, här kommer iaf garnet verkligen till sin rätt! Men trist att du kanske får repa upp dem…det skulle inte funka att tvätta de i maskin, så kanske de krymper lite igen..?

    Gilla

    1. Tror inte tvättmaskinen skulle hjälpa eftersom garnet är gjort för att klara att tvättas i maskin. Jag skall nog spendera lite tid efter jobbet imorgon att repa upp dem till mudden och börja sticka om dem igen. Tror det blir bäst så ☺️

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s