Stickning

Sockan Charlotte

I somras unnade jag mig själv en tidig julklapp igenom att köpa Manduzanas adventskalender med fyra paket garn för varje adventssöndag och ett för julafton. I det första paketet gömde sig en julröd härva sockgarn och mönstret till Dödergöks sockor Charlotte. Direkt efter att jag blev klar med en mössa åt sambon, la jag upp sockorna i garnet och stickade inte på något annat på hela 2 veckor. Vilket nog är ett rekord sedan jag börja sticka igen för 5 år sedan.

Planen var att bli klar till julaftonen, så jag kunde ha på mig dem då. Det såg mörkt ut ett tag när jag stickade en sjuhelsikes massor av fel i spetsen. Men så med mindre än 48 timmar till godo blev sockorna klara till att blockas och fästa trådar. Det är nog en av de första gånger jag har lyckats hålla en så tajt deadline med stickningen någonsin 😅

Stickor: 2,5 mm
Garn: Manduzana Sock
Svårighetsgrad: 🧶🧶

6 reaktioner till “Sockan Charlotte

 1. Så snygga de blev! Verkligen passande till jul, kul med adventskalender också!

  Jag håller med om att det alltid känns lite stessigt/mindre roligt att skapa till en deadline. Jag brukar aldrig göra det men jag är bra på att bli klar ändå med mina projekt, fast inte till en viss tid.

  Förutom detta året då när jag hållt på med vimplarna, då har jag känt den där stressen ibland att jag måste va klar en viss tid så de hinner testas osv.

  Gilla

  1. Tack! Jag tycker att du har kämpat på bra med dina vimplar. Du lyckas ju alltid publicera mönstret ”i tid”. I början var du ju inte så säker på om du skulle släppa en varje månad, så jag tycker verkligen du förtjänar en stor applåd för att du verkligen satsat på projektet trotts att det är stressen.

   Gilla

 2. Såå fina sockor och verkligen en juledröm i rött! Men jag ser dem lätt framför mig i puderrosa, syrenlila och grågrönt också för vårens tidiga dagar!

  Gilla

  1. Tack! Åhh tack för idéen!!! Jag köpte precis ett syrenlila sockgarn som jag inte visste vad jag skulle sticka av. Men jag skulle ju kunna använda det att sticka ett par till ju.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s