Sömnad

Blommiga Stevie

I början av juli sydde jag klart denna topp inför semestern. Mönstret heter Stevie och kommer från Tilly and the Buttons. Den är sydd i ett blommigt visocstyg, som jag nu i efterhand ångrar att jag inte köpte mer av. Som vanligt stötte jag på en del av problem när jag sydde toppen. Men trots alla missöden lyckades jag ändå bli klar med tre dagar till godo innan vi skulle åka iväg på resa.

Toppen blev en aning stor vilket jag förvisso hade räknat med innan jag började sy. Så jag hade antagligen kunnat gå ner en storlek men jag vågade inte riktig eftersom det var första gången jag sydde mönstret. Samtidigt som det faktiskt är lite skönt med luftigare plagg under sommaren.

Jag lärde mig två viktiga saker under processen. Det första är att när man stöter på problem är det bättre att släppa det och komma tillbaka senare. Ibland dyker lösningen upp när man minst anar det. Det andra är att jag antagligen aldrig kommer köpa ett pdf mönster igen. Så mycket svordomar, skeva bitar och limmande har jag nog inte varit med om på länge. Men det är skönt i alla fall att det gick smidigt att sy den 😅

3 reaktioner till “Blommiga Stevie

  1. Super härlig sommartopp! Fast går ju bra att använda blommigt även på hösten tycker jag! Jag gillar också lufta blusar, gör inget om de är lite stora!
    Fy, vad jobbigt det låter att hålla på och klistra ihop mönster delarna! Inget jag heller vill ge mig på! Haha

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s