Litteratur

Agatha Raisin and the Quiche of Death

Det var ett tag sedan jag la upp ett boktips, men jag kände att det var dags igen. För ett eller två år sedan gick den supermysiga deckaren Agatha Raisin på tv. Jag kärade ner mig i den lite bossiga Agatha och längtat efter en fortsättning på serien, men eftersom den las ner (för att få nytt liv i somras) bestämde jag mig för att börja läsa böckerna som serien är baserad på. The Quiche of Death är den första boken i serien, som totalt sett består av 29 böcker.

I boken möter vi den lite bossiga 53-åriga Agatha Raisin som precis sålt sin PR-byrå för flytta ut till området Cotswolds, närmare bestämt till byn Carsley. Det tar inte många dagar innan hon redan gjort sig ovän med vissa grannar. För att förbättra sitt rykte i byn, bestämmer hon sig för att delta i byns quiche-tävling. Men eftersom hon laga mat åker hon tillbaka till London och köper en quiche i lokal butik. Oturligt nog dör den ena domaren efter att ha ätit hennes quiche och plötsligt anklagas hon för att vara en mördare. För att bevisa sin oskuld bestämmer hon sig för att hitta den verkliga mördaren.

Jag tycker det är en fantastiskt rolig bok och den har verkligen lockat mig till läsa fler av böckerna. Den var förvisso lite förutsägbar eftersom just denna boken låg bakom det första avsnittet i tv-serien och jag mindes större delen av vad som skedde. Men jag tycker det inte gjorde så mycket, eftersom boken i sig är välskriven och bjuder på många skratt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s