Tankar och åsikter

Då har de gjort det igen

Då var det lite mer än ett år sedan sist det var på tapeten att en stor garnproducent plagierat en annan stickdesigners mönster. Då var det Martina Behms sjal Leiftie som de hade gjort ett identiskt mönster av. Nu är det Maja Karlssons mameluckmönster Mameluck 2.0.

Det är lite irriterande att en stor garnproducent som denna tar sig friheter att plagiera andra designers mönster och sedan inte kan stå till svars för vad de har gjort. För precis som förra gången de gjorde detta, har de blockerat alla ord som går att associera till originalmönstret och designern Maja Karlsson. Jag tänker fortsätta min bojkott av deras garn och mönster, och istället stötta mindre mönsterdesigners som exempelvis Maja.

Bilden tillhör Maja Karlsson 

Jag väljer att inte länka till garnproducenten eftersom jag inte vill ge dem någon gratis reklam. Men om ni är nyfikna på vilken producent det handlar om kan ni se det i Maja Karlssons instagraminlägg.

 

7 reaktioner till “Då har de gjort det igen

  1. Gah, så lågt! Jag har inte riktigt fattat än vilket företag som jag ska bojkotta men jag förstår nog snart. 😊 Och än mer tänka på att stötta de små.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s