Stickning

Två par lagade sockor

På de tre år som jag har stickat har det hunnit bli en del sockor, som har använts väldigt flitigt. Vilket har lett till att det blivit ett par hål i några av sockorna. Så det var ju ett ypperligt tillfälle att ta sig tid att laga sockorna och samtidigt kryssa några rutor på Fredrikas och Josefines sybingo.

Sockorna stickades innan jag hade lärt mig att det var bra att sticka sockor av garn med lite syntetmaterial i sig för att få extra bra hållbarhet. Men eftersom sockorna endast används hemma när det är lite kallt ute, kände jag att det var lite strunt samma och använde samma ull/alpacka garn till lagningen som jag stickade sockorna i.

sock2

Eftersom jag aldrig lagat sockor förut använde mig av Fredrikas väldigt pedagogiska guide. Och eftersom det är första gången jag lagade sockor är jag faktiskt ganska nöjd med resultatet, även om det inte blev helt perfekt.

Då har jag även bockat av ytterligare två rutor på sybingon
✂ Laga något ur garderoben
✂ Skapa något i en ny teknik

4 reaktioner till “Två par lagade sockor

 1. Tycker det är så charmigt när man ser lagningarna i sockar! Ett så tydligt bevis på att plagget används och älskas, istället för att bara kastas bort när det går hål!
  Har för övrigt i helgen köpt på mig garn som ska bli mina allra första sockar! 😀

  Gilla

 2. Att laga strumpor är bra! Dina stoppar är fina och fyller sin funktion men här kommer två tips från min gamla (92år!) mor:
  Stoppen ska ligga på tvärs, då blir den mer elastisk och stoppgarnet får gärna vara tunnare än garnet sockan är stickad i.
  Det första tipset följer jag men det andra får i allmänhet vara…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s