Litteratur

Sista brev från din älskare av Jojo Moyes

Under flyttstädningen av tidningsredaktionen där journalisten Ellie arbetar, kommer hon över ett gåtfullt kärleksbrev. Ellie som ser många likheter i brevet till sitt eget kärleksliv gör allt för att ta reda på vad som hände med paret som brevet handlar om.

Historien förflyttar sig till 1960-talet, där Jennifer vaknar upp från en bilolycka som hon inte har något minne av. Allt eftersom kommer delar av hennes minne tillbaka, men fortfarande känner hon sig som en främling i sitt eget liv. Då hittar hon samma brev som Ellie hittar många år senare. Så börjar Jennifer försök att försöka klura ut vem som skrivit detta brev till henne.

Bokens uppbyggnad kändes lite rörig och alldeles för förutsägbar. Handlingen hoppade väldigt mellan olika år och jag upplevde att det ibland var svårt att hänga med vart i tiden det utspelade sig i förhållande till resten av handlingen. Jag tycker att man bör inte ha för höga förväntningar på boken, men jag tycker ändå den kan vara värd att läsa om man vill läsa något lättsmält och lite lätt förutsägbart.
Betyg: 3/5

Bildkälla

 

 

10 reaktioner till “Sista brev från din älskare av Jojo Moyes

  1. Kännde precis likadant innan jag läste den första boken av henne 🙂 Men jag uppskattade inte denna lika mycket som de andra jag har läst av henne.

   Gilla

 1. Jag har läst ganska många Jojo Moyes-böcker, men inte denna. Men vissa av hennes böcker har jag älskat andra har varit ganska platta, lite ojämn kvalitet helt enkelt (enligt min högst subjektiva åsikt)… Men vem kan ligga på topp jämt 🙂

  Gilla

  1. Nej men precis, alla författare gör ju någon bok som är sämre än de andra. Men jag tycker det är svårare att se förbi att en bok är sämre om det är standalone-bok än vad det om boken är en del i en bokserie 😛

   Gilla

 2. Det låter ju som om den kunde vara ganska spännande! Men tyvärr är väl ganska många ”fellgood” böcker rätt förutsägbara. Jag har bara läst Livet efter dig och Arvet efter dig. De tyckte jag om! Nu har jag Toner i natten som jag ska läsa av henne. Får se om den också är bra eller förutsägbar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s