Litteratur

Fyren mellan haven

Fyren mellan haven utspelar sig på ön Janus Rock utanför Perth under 1920-talet, där fyrvaktaren Tom Sherbourne bor tillsammans med sin fru Isabel. En dag spolas en båt upp på stranden, där de hittar en avliden man och ett levande spädbarn. Eftersom barnet pappa är död och mamman antas vara försvunnen till havs, beslutar de sig för att behålla barnet. Men det visar sig senare att deras beslut att behålla flickan inte bara påverkar deras liv.

20170505_090128

Fyren mellan haven är en gripande historia om hur ett hur två personers val kan förändra livet för fler människor. Författaren lyckas på ett verklighetstroget sätt fånga den känslosamma process som paret genomgick för överväga vilket beslut som verkligen var det rätta. Jag tyckte det var väldigt svårt att lägga ifrån mig boken då den var väldigt spännande, även om det inte var en ”spännande” bok på samma sätt som en deckare. Det spännande låg i hur paret resonerade över det val de ställdes inför. Dessutom den väckte väldigt många intressanta tankar. Vad skulle jag själv göra en sådan situation? Vilket beslut var egentligen det rätta?

20170505_090201

Jag tycker verkligen den är värd att läsa om man gillar att fundera över moraliska dilemman och inte är beroende av att det skall hända något väldigt spännande i varje kapitel. Annars kan boken nog kännas väldigt långsam, eftersom den till största del handlar om det moraliska dilemma paret ställs inför och hur karaktärerna i boken påverkas av det.

Betyg: 4/5

 

Spara

4 reaktioner till “Fyren mellan haven

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s